donderdag 7 mei 2009

Purple Pictures

Sunset at The Standard Hotel, New York. Photo Olivier Zahm

Ik zweer bij het mode blad Purple-fashion. Hardcore fotografie door fotografen als Terry Richardson, Dash Snow, Mario Sorrenti en vele anderen, daarnaast heeft boekje nog fijne inhoud ook, zo'n 430 pagina's aan fijne inhoud zelfs.

Maar het tijdschrift is niet waar ik deze post aan wil wijden. Nee, we gaan het hebben over het blog dat bij het tijdschrift hoort. Purple-diary is een perfecte aanvulling op het blad. Het blog wordt gerund door Oliver Zahm, hoofdredacteur van Purple-fashion en gunt je een kijkje in de privéwereld van de high-end fashion en kunst.

Wat dit blog bijzonder maakt is dat je het door de ogen ziet van iemand die het ook echt leeft. Die er midden in zit, bevriend met de mensen die hij fotografeert (tenminste, die indruk geven de foto's je) en daardoor geloofwaardig overkomt. Het is de snapshot stijl van fotograferen, tijdens niet noemenswaardige momenten (een lunch met Terry, meeten met Karl Lagerfeld bij Colette of gewoon effe een feestje tussendoor met Mary-Kate Olsen) die het zo toegangkelijk maken en de untouchable bijna touchable maakt.

Er zit flink veel product placement in, maar op een subtiele manier, je ziet zijn reiskoffers staan met in het onderschrift de merknaam en het seizoen van de collectie. Niets storends. Stop hem in je RSS feed en waan je elke dag even onderdeel van de modetop van de wereld.

Klik
.

Terry Richardson at the Pruple Dinner, Photo Olivier Zahm

Natacha Ramsay headed home, Paris, Photo Olivier Zahm

Avenue Montaigne, Paris. Photo Olivier Zahm

Geen opmerkingen: