vrijdag 25 april 2008

Een beetje Terry voor iedereen


Terry Richardson is voor vele fotografen een groot voorbeeld. Zijn stijl van fotograferen zie je in alle hippe blaadjes als Vice, Blend, Code en i-D voorbij komen en vaak is het de enige fotograaf die menig 'jongere' kent. Dit alles komt doordat Terry schijt heeft. Het maakt Terry namelijk niet uit om met zaad in zijn gezicht een zelfportret te maken en het maakt hem ook niet uit dat de buurvrouw dat misschien ook ooit zal zien. Wie verder kijkt dan de vieze plaatjes ziet dat het kwalitatief mooie foto's zijn vaak met een grote dosis humor en zelfspot.

Voor mij persoonlijk is het de imperfectie die zijn foto's interessant maakt. Als een foto perfect is valt er niets meer te ontdekken, dan is wat je ziet wat je krijgt, terwijl al die kleine vieze details foto's juist zo spannend kunnen maken.

As we speak is een heruitgave van Terryworld met 70 nieuwe foto's gedropt bij Atheneum Boekhandel in Amsterdam, voor slechts €15,-. Je hebt geen excuus om hem niet te halen dus, tenzij je niet tegen piemels en poezen kan, dan kan je hem beter laten liggen.

Geen opmerkingen: